- Medisch Pedicure

Specialisaties Pedicurepraktijk Tilburg

Medisch pedicure in Tilburg

Hebben uw voeten een specialistische behandeling nodig? Bij Pedicurepraktijk Tilburg bent u aan het juiste adres. Met ruim 13 jaar ervaring vind ik niets meer vreemd en zijn uw voeten in vertrouwde handen.

De praktijk is gevestigd in de Reeshof in Tilburg. De praktijkruimte bevindt zich op de begane grond en is dus makkelijk bereikbaar.

Wanneer is een medische pedicure nodig?

Als Medisch Pedicure kunt u bij mij terecht voor de behandeling van uw voeten waarbij een hoger risico op complicaties aanwezig is. Dit kan komen door ziekte of een ander oorzaak. 

Pedicurepraktijk Tilburg behandelt onder meer de diabetische voet, reumatische voet , en spastische voet. Indien nodig, kan Pedicurepraktijk Tilburg hiervoor samenwerken met huisartsen, podotherapeuten of andere zorgdisciplines.

Ook voor voet- en nagelklachten ten gevolge van oudere en verwaarloosde voet kunt u bij Pedicurepraktijk Tilburg terecht.

Nagel- en voetklachten

Met de laatste technieken kan ik de meest voorkomende nagel- en voetklachten behandelen.

*Nagel aandoeningen:

• schimmelnagels (kalknagels);

• ingescheurde nagels;

• ingegroeide nagels.

 

*Voetklachten:

• zwemmerseczeem (voetschimmel);

• eelt en kloven

• likdoorns;

Afhankelijk van uw klachten voert Pedicurepraktijk Tilburg een passende behandeling uit. Ik ben vertrouwd met de juiste technieken, materiaalgebruik en werkvolgorde. 

*Vilttechniek

Pedicurepraktijk Tilburg kan anti-druktechnieken inzetten om locaties aan uw voet drukvrij te leggen. Dit zorgt voor verlichting aan uw voeten.

 

Nagelreparatie en nagelcorrectie

Ook voor nagelreparaties kunt u bij Pedicurepraktijk Tilburg terecht.  Ik gebruik Wilde Pedique Plus om nagelcorrectie toe te passen. Ook kan dit gebruikt worden om bijv. schimmelnagels te behandelen.

 

Ortheses

Om drukplekken tussen de tenen te voorkomen kan Pedicurepraktijk Tilburg ortheses maken. 

 

Nagelbeugels

Dit wordt toegepast om ingroeiende nagels te behandelen en te reguleren.

 

Contra-indicaties

Pedicurepraktijk Tilburg is op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij medische pedicure behandelingen niet mogen worden uitgevoerd. U kunt uw voeten dus met een gerust hart laten verzorgen.

 

Preventie en pijnvermindering

Alle specialistische behandelingen van Pedicurepraktijk Tilburg zijn gericht op preventie en pijnvermindering. Door mijn ervaring weet ik wanneer doorverwijzing nodig is.

 

Medische pedicure volgens het kwaliteitsregister

Pedicurepraktijk Tilburg voldoet voor alle (medische) pedicures aan de eisen zoals vermeld in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). Ik volg alle benodigde nascholing om te blijven voldoen aan de gestelde eisen.

 

Maak direct een afspraak